Csoportmunka eszközök

Dolgozz és működj együtt másokkal anélkül, hogy megosztanád a dokumentumaidat egy közvetítővel, vagy rábíznád a felhő szolgáltatóra.

Csoportmunka eszközök

CryptPad

CryptPad logo A CryptPad a népszerű irodai eszközök és a felhőalapú szolgáltatások adatvédelmi tervezésű (private-by-design) alternatívája. Az összes tartalom a végpontok között titkosítva van. Ingyenes és nyílt forráskódú. A fejlesztőcsoportot adományok és támogatások tartják fent. Nincs szükség regisztrációra, és anonim módon használható a TOR böngészőn keresztül.


Etherpad

Etherpad logo Az Etherpad egy nagymértékben testreszabható nyílt forrású online szerkesztő, amely valós időben csoportmunkát biztosít. Itt található az Etherpadot futtató webhelyek listája.


Write.as

Write.as logo A Write.as egy cross-platform, adatvédelem orientált blogplatform. Alapértelmezés szerint névtelen, lehetővé teszi, hogy regisztráció nélkül használd. Ha fiókot hozol létre, az nem igényel személyes információt. Nincsenek hirdetések, fenntartható üzleti modellre épít.


Érdemes megemlíteni

Metaadat-eltávolító eszközök

MAT2

MAT2 logo A MAT2 egy ingyenes szoftver, amely lehetővé teszi a kép-, hang-, torrent- és dokumentumfájltípusok metaadatainak eltávolítását. Ez egy parancssori eszközt és egy grafikus felhasználói felületet is biztosít a Nautilus, a GNOME alapértelmezett fájlkezelőjének kiterjesztése révén.


ExifCleaner

ExifCleaner logo Az ExifCleaner egy ingyenes, nyílt forráskódú grafikus alkalmazás, amely az ExifTool programmal eltávolítja az exif metaadatokat a képekből, videókból és PDF-dokumentumokból egy egyszerű drag and drop felület segítségével. Támogatja a többmagos kötegelt feldolgozást és a sötét módot.