Fájltitkosítás

Fedezd fel az ingyenes, nyílt forráskódú és biztonságos módszereit az érzékeny adatok titkosításához, hogy azok ne kerüljenek a kíváncsi szemek elé.

Fájltitkosító szoftverek

VeraCrypt - Lemez titkosítás

VeraCrypt - Lemez titkosítás logo A VeraCrypt egy elérhető forráskódú ingyenes segédprogram, amelyet on-the-fly titkosításhoz használnak. Hozhatsz létre egy virtuális titkosított lemezt egy fájlban, vagy titkosíthatsz egy partíciót vagy a teljes tárolóeszközt indítás előtti hitelesítéssel. A VeraCrypt a megszűnt TrueCrypt projekt utódja. Eredetileg 2013. június 22-én adták ki. A fejlesztők szerint biztonsági fejlesztéseket hajtottak végre és a kezdeti TrueCrypt kódvizsgálat során felvetett problémákkal is foglalkoztak.


GNU Privacy Guard - E-mail titkosítás

GNU Privacy Guard - E-mail titkosítás logo A GnuPG egy GPL-engedéllyel rendelkező, a PGP kriptográfiai szoftver csomagjának alternatívája. A GnuPG megfelel az RFC 4880 szabványnak, amely az IETF jelenlegi szabványainak nyomon követi az OpenPGP előírásait. A PGP jelenlegi verziói (és a Veridis Filecrypt) interoperábilis a GnuPG-vel és más OpenPGP-kompatibilis rendszerekkel. A GnuPG a Free Software Foundation GNU szoftverprojektjének része, és jelentős támogatást kapott a német kormánytól.


7 Zip

7 Zip logo A 7-Zip egy ingyenes és nyílt forrású fájl-archiváló egédprogram, amellyel fájlokat helyezhetsz tömörített tárolókba. Linuxon, MacOS-on stb. a p7zip parancssori eszközt használják, és különféle interfészekbe integrálódnak, például FileRoller, Xarchiver, Ark.


Érdemes megemlíteni