Biztonságos, privát e-mail szolgáltatók

Keress egy biztonságos e-mail szolgáltatót, amely szem előtt tartja az adatvédelmet. Soha ne bízz egyetlen vállalatnál esetében sem az adatvédelemben, mindig titkosíts.

Figyelmeztetés!

A végpontok közötti titkosítási (E2EE) technológia, például az OpenPGP használata esetén az e-mailben továbbra is maradnak metaadatok, amelyek nem titkosítva tárolódnak az e-mail fejlécében. További információ az e-mail metaadatokról.

Az OpenPGP esetében a munkamenet-kulcsok biztonsága sérülhet, ha a támadó lehallgatja és lementi a titkosított kommunikációt, majd később megszerzi a kommunikáló felek titkos kulcsait, amivel képes az összes lementett anyagot visszafejteni. Hogyan lehet megvédeni a privát kulcsaimat?

Ajánlott azonnali üzenetküldő alkalmazások

Ajánlott e-mail szolgáltatók

ProtonMail

ProtonMail Ingyenes

A ProtonMail.com egy olyan e-mail szolgáltatás, amelynek középpontjában a magánélet, a titkosítás, a biztonság és a könnyű használhatóság áll. 2013 óta működik. A ProtonMail székhelye Genève, Svájc. Az ingyenes csomag 500MB-os postafiókot biztosít.

Az ingyenes fiókok bizonyos korlátozásokkal rendelkeznek és nem teszik lehetővé a ProtonMail Bridge használatát, amelyre az ajánlott e-mail kliens (például Thunderbird) használatához vagy az e-mailben történő szöveges keresés alapján történő kereséshez van szükség. A fizetős fiókok évente 48 eurórért érhetők el, amelyek olyan funkciókat tartalmaznak, mint a ProtonMail Bridge, a kiegészítő tárhely, az egyedi domain támogatás és még sok más. A webmail és a mobil alkalmazásokban csak a következőkre lehet kereni: Címzett:, Feladó:, Dátum: és Tárgy: (ez valószínűleg változni fog, ha a ProtonMail v4.0 verziója kiadásra kerül).

Domainek és aliasok

A fizetős ProtonMail felhasználók saját domainjüket is használhatják a szolgáltatással. A Catch-all címeket a Professional és Visionary csomagot előfizetők érhetik el. A ProtonMail az aliasokat is támogatja, ami olyan felhasználók számára hasznos, akik nem akarnak domaint vásárolni.

Fizetési módok

A ProtonMail elfogadja a BitCoint, a bankkártyát és a PayPalt is.

Fiók biztonság

A ProtonMail csak a TOTP kétfaktoros hitelesítését támogatja. Az U2F biztonsági kulcs használata még nem támogatott. A ProtonMail az U2F bevezetését tervezi, miután befejezték az Single Sign On (SSO) kód implementálását.

Adatbiztonság

A ProtonMail zero access titkosítással rendelkezik az e-mailekh, a címjegyzékben szereplő kapcsolatokh és a naptárak esetében. Ez azt jelenti, hogy a fiókodban tárolt üzeneteket és egyéb adatokat csak Te olvashatod el.

E-mail titkosítás

A ProtonMail beépítette az OpenPGP titkosítást a webmail felületébe. Más ProtonMail felhasználók e-maileit automatikusan titkosítja, a nem ProtonMail felhasználók OpenPGP kulccsal történő titkosítását könnyedén engedélyezheted a fiókbeállításokban. Ezenkívül lehetővé teszi az üzenetek titkosítását a nem ProtonMail felhasználók számára anélkül, hogy regisztrálniuk kellene a ProtonMail fiókot, vagy olyan szoftvert kellene használniuk, mint az OpenPGP.

.onion elérhetőség

A ProtonMail elérhető TOR-on keresztül a protonirockerxow.onion címen.

Extra funkcionalitás

A ProtonMail 24 €/hó előfizetési díjért a "Visionary" csomagot kínálja, amely hozzáférést ad a ProtonVPN-hez és több fiókot, domaint, aliast és extra tárhelyet biztosít.

Mailbox

Mailbox.org 12€/év

A Mailbox.org olyan e-mail szolgáltatás, amelynek középpontjában a biztonság, a hirdetés mentesség és a magántulajdonban lévő, 100% -ban környezetbarát energia áll. 2014 óta működik. A Mailbox.org székhelye Berlin, Németország. A fiókok 2 GB tárhellyel kezdődnek, amelyet szükség szerint növelni lehet.

Domainek és aliasok

A Mailbox.org lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját domainüket használják és támogatja a catch-all címeket. A Mailbox.org támogatja az aliast is, ami olyan felhasználók számára hasznos, akik nem akarnak saját domaint vásárolni.

Fizetési módok

A Mailbox.org nem fogadja el a Bitcoint vagy más kriptovalutákat, mivel a BitPay fizetési szolgáltató felfüggeszti a németországi műveleteket. Ugyanakkor elfogadják a készpénzt postai úton, készpénzes fizetést bankszámlára, banki átutalást, hitelkártyát, PayPal-t és néhány német-specifikus szolgáltatót: paydirekt és Sofortüberweisung.

Fiók biztonság

A Mailbox.org a két faktoros hitelesítést csak a webmail felületen támogatja. Lehet használni a TOTP-t vagy a Yubikeyt a Yubicloudon keresztül. Az olyan webes szabványok, mint az U2F és a WebAuthn, még nem támogatottak.

Adatbiztonság

A Mailbox.org lehetővé teszi a bejövő levelek titkosítását a saját titkosított e-mail fiókjának segítségével. A kapott új üzeneteket ezután azonnal titkosítja a nyilvános kulccsal.

Az Open-Exchange, a Mailbox.org által használt szoftverplatform azonban nem támogatja a címjegyzék és a naptár titkosítását. Egy különálló opció megfelelőbb lehet ezen információk tárolásához.

E-mail titkosítás

A Mailbox.org a webmailbe integrálta a titkosítást, amely megkönnyíti az üzenetek küldését a felhasználók számára nyilvános OpenPGP kulcsokkal. Ezenkívül lehetővé teszik a távoli címzetteknek, hogy dekódolják az e-maileket a Mailbox.org szerverein. Ez a szolgáltatás akkor hasznos, ha a távoli címzettnek nincs OpenPGP-je, és nem tudja dekódolni az e-mail másolatát a saját postafiókjukban.

.onion elérhetőség

A Mailbox.org fiókodat IMAP/SMTP-n protokollokon lehet elérni TOR-on keresztül. A webmail felület nem érhető el TOR-on keresztül, a felhasználók TLS tanúsítvány hibát kapnak.

Extra funkcionalitás

Minden fiók korlátozott felhőalapú tárolással rendelkezik, amely titkosítható. A Mailbox.org a @secure.mailbox.org aliast is kínálja, amely a TLS titkosítást kényszeríti a levélkiszolgálók közötti kapcsolaton, különben az üzenet egyáltalán nem kerül elküldésre. A Mailbox.org a szokásos hozzáférési protokollok, például az IMAP és a POP3 mellett támogatja az Exchange ActiveSync-et is.

Posteo

Posteo 12€/év

Posteo.de olyan e-mail szolgáltató, amely anonim, biztonságos és privát e-mail szolgáltatást nyújt. Szervereiket 100% -ban fenntartható energia biztosítja. 2009 óta működnek. A Posteo Németországban található és ingyenes 14 napos próbaverzióval rendelkezik. A Posteo 2 GB-os postafiókot ad, amihez további egy gigabájt havi 0,25 euróért vásárolható meg.

Domainek és aliasok

A Posteo nem engedélyezi az egyéni domain címek használatát, azonban a felhasználók továbbra is használhatják az aliasokat.

Fizetési módok

A Posteo nem fogad el Bitcoint vagy más kriptovalutát. Ezenkívül bankkártyát, banki átutalásokat és PayPalokat is elfogadnak, és eltávolítják a személyes azonosításra alkalmas személyes adatokat (PII), amelyeket ezekkel a fizetési módokkal kapnak.

Fiók biztonság

A Posteo csak a webmail felületen támogatja a két faktoros hitelesítést. Használhatod a TOTP vagy a Yubikey szoftvert a TOTP segítségével. Az olyan webes szabványokat, mint az U2F és a WebAuthn, még nem támogatják.

Adatbiztonság

A Posteo zero access titkosítással rendelkezik az e-mailek tárolására. Ez azt jelenti, hogy a fiókodban tárolt üzeneteket csak Te olvashatod el.

A Posteo támogatja a címjegyzékben szereplő kapcsolatok és a naptárak titkosítását is.

E-mail titkosítás

A Posteo beépített titkosítással rendelkezik a webmail felületen, amely megkönnyíti az üzenetek küldését a felhasználók számára nyilvános OpenPGP kulcsokkal.

.onion elérhetőség

A Posteo nem üzemeltet .onion szolgáltatást.

Extra funkcionalitás

A Posteo lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját levelezőlistákat állítsanak össze. Minden fiók ingyenesen létrehozhat egy listát.

Soverin

Soverin 29€/év

A Soverin.net olyan e-mail szolgáltató, amelynek középpontjában a magántulajdon, a hirdetés mentesség és a fenntartható energia biztosítása áll. 2015 óta működnek. Soverin székhelye Amszterdamban van és nincs ingyenes próbaverziója. A fiókok 25 GB-nál kezdődnek.

Domainek és aliasok

A Soverin lehetővé teszi a felhasználók számára a saját domain használatát. A Soverin felhasználók használni tudják a catch-all és alias címeket a saját domainjükben. A Soverin lehetővé teszi az aldomain használatát is, ami olyan felhasználók számára hasznos, akik nem akarnak domaint vásárolni.

Fizetési módok

A Soverin fizetésként elfogadja a Bitcoint, ezenkívül bankkártyát, PayPal-t és Hollandiában érvényes fizetési átjárót (iDEAL) is elfogadja.

Fiók biztonság

A Soverin csak a webmail esetén támogatja a TOTP kétfaktoros hitelesítését. Nem engedélyezik az U2F biztonsági kulcs hitelesítését.

Adatbiztonság

A Soverin titkosítást használ ugyan, de nem alkalmazzák a zero access titkosítást, emiatt technikailag lehetséges, hogy képesek dekódolni a rendelkezésükre álló adatokat.

A Soverin a szokásos CalDAV és CardDAV protokollokat is használja a naptárakhoz és kapcsolatokhoz, amelyek nem támogatják az E2EE-t.

E-mail titkosítás

A Soverin beépítette a titkosítást a webmailbe, amely megkönnyíti az üzenetek küldését a felhasználók számára.

.onion elérhetőség

A Soverin nem üzemeltet .onion szolgáltatást.

Extra funkcionalitás

A Soverin lehetőséget biztosít személyes weboldal futtatására is.

Disroot

Disroot Ingyenes

Disroot e-mail és egyéb szolgáltatásokat kínál. A szolgáltatást önkéntesek és a közösségük tartja fenn. 2015 óta működnek. A Disroot székhelye Amszterdamban található. A Disroot ingyenes, és olyan nyílt forráskódú szoftvert használ a szolgáltatás nyújtásához, mint például a Rainloop. A felhasználók adományokkal és extra tárhely megvásárlásával támogathatják a szolgáltatást. A postafiók méret korlátja 1 GB, de további tárhely vásárolható 0,15 €/hó/GB értéken, éves fizetéssel.

Domainek és aliasok

A Disroot lehetővé teszi a felhasználók számára a saját domain név használatát. Van alias létrehozására is lehetőség, azonban manuálisan kell kérni.

Fizetési módok

A Disroot elfogadja a Bitcoint és a Faircoint. Elfogadják a PayPalt, a közvetlen banki befizetéseket és a Patreon fizetéseket is. A Disroot egy nonprofit szervezet, amely a Liberapay, Flattr és Monero útján is fogad el adományokat, de ezek a fizetési módok nem használhatók a szolgáltatások megvásárlásához.

Fiók biztonság

A Disroot csak a webmailhez támogatja a TOTP két faktoros hitelesítését. Nem támogatott a U2F biztonsági kulcs hitelesítés használata.

Adatbiztonság

A Disroot titkosítást használ ugyan, de nem alkalmazzák a zero access titkosítást, emiatt technikailag lehetséges, hogy képesek dekódolni a rendelkezésükre álló adatokat.

A Disroot a szokásos CalDAV és CardDAV protokollokat is használja a naptárakhoz és kapcsolatokhoz, amelyek nem támogatják az E2EE-t.

E-mail titkosítás

A Disroot lehetővé teszi, hogy titkosított e-maileket küldjenek a felhasználók a webmail alkalmazásukból az OpenPGP segítségével.

.onion elérhetőség

A Disroot nem üzemeltet .onion szolgáltatást.

Extra funkcionalitás

Olyan egyéb szolgáltatásokat kínálnak, mint például a NextCloud, az XMPP Chat, az Etherpad, az Ethercalc, a Pastebin, az online szavazások és a Gitea. Az F-Droidban elérhető alkalmazásuk is van.

Tutanota

Tutanota Ingyenes

A Tutanota.com olyan e-mail szolgáltatás, amelynek titkosítása révén a biztonság és a magánélet áll a középpontjában. A Tutanota 2011 óta működik, székhelye Hannoverben, Németországban található. Az ingyenes fiók 1 GB méretkorláttal rendelkezik.

A Tutanota nem engedélyezi harmadik féltől származó e-mail kliensek használatát. A tervek szerint a Tutanota e-maileket importálhat külső e-mail fiókokból az using the IMAP protokoll használatával. Az e-mailek importálása jelenleg nem lehetséges.

Az e-mailek exportálhatók külön-külön vagy tömegesen is. A Tutanota nem engedélyezi az almappák létrehozását, amire más e-mail szolgáltatóknál van lehetőség.

A Tutanota egy asztali kliensen dolgozik, és elérhető egy alkalmazásuk az F-Droidban. Az alkalmazásboltokban, például az iOS App Store-ban és a Google Playben is elérhetőek az alkalmazásaik.

Domainek és aliasok

A fizetős Tutanota fiókok akár 5 aliast és egyéni domaint is használhatnak. A Tutanota nem engedélyezi a subaddressinget (plusz címek), de egyedi domainek esetében tudod használni a catch-all funkciót.

Fizetési módok

A Tutanota bankkártyát és PayPalt fogad el.

Fiók biztonság

A Tutanota támogatja két faktoros hitelesítést. A felhasználók használhatják a TOTP-t vagy az U2F-et is. Az U2F támogatás még nem érhető el az Androidon.

Adatbiztonság

A Tutanota zero access titkosítással rendelkezik az e-mailekhez, a címjegyzékben szereplő kapcsolatokhoz és a naptárakhoz. Ez azt jelenti, hogy a fiókjában tárolt üzeneteket és egyéb adatokat csak Te olvashatod el.

E-mail titkosítás

A Tutanota nem használja az OpenPGP-t. A Tutanota felhasználók csak akkor kaphatnak titkosított e-maileket, ha a külső felhasználók ideiglenes Tutanota postafiók segítségével küldik el őket.

Tutanota tervei között van az AutoCrypt támogatása. Ez lehetővé tenné a külső felhasználók számára, hogy titkosított e-maileket küldjenek a Tutanota felhasználóknak, feltéve, hogy e-mail klienseik támogatják az AutoCrypt fejléceket.

.onion elérhetőség

A Tutanota nem üzemeltet .onion szolgáltatást.

Extra funkcionalitás

A Tutanota ingyenesen vagy nagy kedvezménnyel kínálja a Tutanota üzleti változatát non-profit szervezetek számára.

StartMail

StartMail 59.95$/év - Perosnal csomag

A StartMail.com olyan e-mail szolgáltatás, amelynek középpontjában a biztonság és a magánélet áll, a szabványos OpenPGP titkosítás használatával. A StartMail 2014 óta működik, székhelye a Boulevard 11, Zeist Hollandia. A fiókok kezdeti mérete 10 GB. 30 napos próbaidőszakot kínálnak.

Domainek és aliasok

A személyes fiókok egyedi vagy generált aliasokat tudnak használni. Az üzleti felhasználók domain aliasokat is tudnak használni.

Fizetési módok

A StartMail elfogadja a Visa, a MasterCard, az American Express kártyákat és a Paypalt. A StartMail más fizetési lehetőségeket is támogat, mint például a Bitcoin (jelenleg csak a személyes számlák esetében) és a SEPA közvetlen terhelés egy évnél régebbi számlák esetén.

Fiók biztonság

A StartMail csak a webmail esetén támogatja a TOTP kétfaktoros hitelesítését. Nem engedélyezik az U2F biztonsági kulcs hitelesítését.

Adatbiztonság

A StartMail zero access titkosítással rendelkezik a "felhasználói tároló" rendszerük használatával. Amikor a felhasználó bejelentkezik, a tároló kinyílik, és az e-mailt azután a sorba helyezi a tárolóba, ahol a megfelelő privát kulcs dekódolja.

A StartMail támogatja a névjegyek importálását, ám ezek csak a webmailben érhetők el, és nem olyan protokollok révén, mint például a CalDAV.

E-mail titkosítás

A StartMail integrálta a titkosítást a webmailbe, amely megkönnyíti az üzenetek küldését a felhasználók számára nyilvános OpenPGP kulcsokkal.

.onion elérhetőség

A StartMail nem üzemeltet .onion szolgáltatást.

Extra funkcionalitás

A StartMail lehetővé teszi az e-mailekben levő képek proxy keresztüli betöltését. Ha a felhasználó engedélyezi a távoli kép betöltését, a feladó nem fogja tudni, hogy mi a felhasználó IP-címe.

E-mail titkosítás

Mi az a végponttól-végpontig (E2EE) titkosítás?

Az E2EE az e-mail titkosítás garantálja, hogy senki más, csak a feladó és a címzett tudja elolvasni a levelet.

Hogyan titkosíthatom az e-mailemet?

A különböző e-mail szolgáltatók közötti E2EE titkosított e-mail küldésének általános módja az OpenPGP használta. Az OpenPGP szabványnak különféle megvalósításai vannak, ugy mint a GnuPG és az OpenPGP.js.

Van egy másik, S/MIME nevű szabvány is, amely népszerű volt az üzleti felhasználók körében, de ehhez egy tanúsítványt kellett vásárolni (nem mindegyik tanúsítványszolgáltató ad S/MIME tanúsítványt). Támogatja a G-Suite Enterprise/Educational, Office 365 Business és Exchange Server 2016,2019-et is.

Milyen szoftvert használjak az E2EE megvalósításához?

Az e-mail szolgáltatók, amelyek lehetővé teszik a szokásos hozzáférési protokollok, például az IMAP és az SMTP használatát, az ajánlott e-mail kliensek bármelyikével használhatók.

Hogyan tudom megvédeni a privát kulcsaimat?

Az intelligens kártya (pl.: Yubikey vagy Nitrokey) úgy működik, hogy fogadja a titkosított e-mail üzenetet az eszköztől (telefon, tablet, asztali számítógép...stb) amely e-mail/webmail klienst futtat. Ezután az intelligens kártya dekódolja az üzenetet és a dekódolt tartalmat visszajuttatja az eszközre.

Előnyös, ha a dekódolás az intelligens kártyán történik meg, mert így elkerülhető, hogy a privát kulcsot kompromittált eszközön tárold.


E-mail álcázázó szolgáltatások

AnonAddy

Az AnonAddy lehetővé teszi a felhasználók számára aliasok létrehozását, amelyek továbbítják e-mail címükre a kapott leveleket. Önállóan is lehet futtatni. Forráskódja a GitHub-on elérhető.

SimpleLogin

A SimpleLogin lehetővé teszi a felhasználók számára aliasok létrehozását, amelyek továbbítják e-mail címükre a kapott leveleket. Önállóan is lehet futtatni. Forráskódja a GitHub-on elérhető.

Önkiszolgáló e-mail

A haladó felhasználók fontolóra vehetik saját e-mail szerver beállítását. A levélkiszolgálók állandó figyelmet és folyamatos karbantartást igényelnek annak érdekében, hogy a levelek kézbesítése megbízható és biztonságos legyen.

Kombinált szoftvermegoldások

Mail-in-a-Box

A Mail-in-a-Box egy szkript mely automatikusan telepít egy e-mail kiszolgálat Ubuntura. Célja, hogy megkönnyítse a felhasználók számára a saját e-mail szerver létrehozását.

Mailcow

A Mailcow egy fejlettebb e-mail szerver, amely tökéletes azok számára, akik haladó szintű Linux tapasztalattal rendelkeznek. Mindent megtalálhatsz, amire szükséged van egy Docker tárolóban: DKIM támogatással ellátott e-mail szerver, víruskereső és spamszűrő, webmail és ActiveSync a SOGo segítségével, valamint web alapú adminisztráció 2FA támogatással.