Közösségi hálózatok

Keress egy olyan közösségi hálózatot, amely nyúl bele az adataidba, vagynem keres pénzt a profiloddal.

Decentralizált közösségi hálózatok

Mastodon - Twitter alternatíva

Mastodon - Twitter alternatíva logo A Mastodon egy nyilvános hálózati protokollokon és ingyenes, nyílt forrású szoftverekön alapuló közösségi hálózat. Decentralizált, mint az e-mail, a felhasználók különféle szerverekben vagy akár különböző platformon is létezhetnek, de továbbra is kommunikálhatnak egymással.


diaspora* - Google+ alternatíva

diaspora* - Google+ alternatíva logo A diaspora* három kulcsfontosságú filozófián alapul: decentralizáció, szabadság és magánélet. Célja a központosított szociális hálózatokkal kapcsolatos adatvédelmi aggályok kezelése azáltal, hogy lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy saját szervert (vagy „pod”) állítsanak fel tartalom tárolására. A podok ekkor interakcióba léphetnek az állapotfrissítések, fényképek és más közösségi adatok megosztásával.


Friendica - Facebook alternatíva

Friendica - Facebook alternatíva logo A Friendica a kiterjedt adatvédelmi beállításokra és a szerver egyszerű telepítésére helyezi a hangsúlyt. Célja, hogy egyesítsen a lehető legtöbb más közösségi hálózattal. Jelenleg a Friendica felhasználók a Facebook, a Twitter, a Diaspora, a GNU social, az App.net, a Pump.io és más szolgáltatások elérhetőségeit integrálhatják a közösségi adatfolyamba.


PixelFed - Instagram alternatíva

PixelFed - Instagram alternatíva logo A PixelFed egy ingyenes és etikus fotómegosztó platform, amelyet az ActivityPub szövetség működtet. A Pixelfed egy nyílt forrású, egyesített platform.


Pleroma - Twitter alternatíva

Pleroma - Twitter alternatíva logo A Pleroma egy ingyenes, egyesített közösségi hálózati szerver, amely nyílt protokollokra épül. Kompatibilis a Mastodonnal és sok más ActivityPub és OStatus implementációval.